Oto on – najbardziej wyczekiwany eBook z przepisami na dania wegańskie, jaki kiedykolwiek przygotowałam. Już dzisiaj swoją premierę ma… eBook Moje ulubione ziemniaczane przepisy! Każdy dobrze wie, że kocham ziemniaki i mogłabym je jeść pod każdą postacią, dlatego postanowiłam podzielić się tą miłością ze światem i zebrałam w jednym miejscu najlepsze przepisy z ziemniaków. Co dokładnie znajdziesz w eBooku Moje ulubione ziemniaczane przepisy i dlaczego uważam, że są w nim receptury, które zmienią Twoje kulinarne życie na lepsze? O tym przeczytasz w dalszej części wpisu, a dodatkowo znajdziesz w nim 3 przepisy na dania wegańskie z najnowszego eBooka!
Przepisy na dania wegańskie z ziemniaków, które zmienią Twoje życie
W najnowszym eBooku udowadniam, że przepisy na dania wegańskie dla wegetarian i wegan wcale nie muszą być przygotowane z wyszukanych, kosztownych składników, ponieważ wszystkie receptury, jakie w nim umieściłam, zostały głównie oparte na… Ziemniakach! Jeśli kulinarne niebo istnieje, to odkryjesz je właśnie jedząc dania wegańskie, które przygotujesz z przepisów umieszczonych w eBooku Ziemniaczanym.
Dlaczego uważam, że Moje ulubione ziemniaczane przepisy zmienią Twoje kulinarne życie?
To proste – ziemniaki są świetnie dostępne bez względu na aktualnie panującą porę roku, a do tego są również niezwykle tanie! Mając tak pyszną i niedrogą bazę, możesz przygotować nie tylko dania wegańskie na obiad czy kolację, jak zwykle jadamy ziemniaki, ale również… Przepyszne śniadania, przekąski, a nawet desery z ziemniaków!
Uważam, że Moje ulubione ziemniaczane przepisy to eBook, którego potrzebujesz. To w nim znajdziesz dania wegańskie, które pokochają również osoby niebędące na diecie roślinnej! Nie masz pomysłu na obiad? Sięgnij po eBooka Ziemniaczanego. Wpadli do Ciebie znajomi i nie wiesz co przygotować im do jedzenia? W eBooku Ziemniaczanym znajdziesz mnóstwo inspiracji!
Spis treści, czyli jakie rozdziały czekają na Ciebie w eBooku Moje ulubione ziemniaczane przepisy
Coś, czym chcę się dzisiaj z Tobą podzielić to spis treści eBooka Ziemniaczanego, abyś zobaczyła, jakie przepisy możesz w nim znaleźć. Planowałam przygotować o wiele mniej receptur, ale jak zwykle, kiedy wpadłam w wir gotowania, po prostu nie mogłam się powstrzymać i stało się – eBook Ziemniaczany liczy ponad 90 przepisów!
Dobrze wiem, że znajdziesz w nim coś dla siebie, bo umówmy się, każdy kocha ziemniaki i nie oprze się przepysznym, aromatycznym daniom, które można z nich przygotować. Ziemniaki to prawdziwy comfort food, z którego powinniśmy być dumni!
Jak widzisz, w eBooku Moje ulubione ziemniaczane przepisy znajdziesz 9 rozdziałów, które są pełne przepysznych receptur na genialne dania wegańskie. W spisie treści zaznaczyłam przepisy, które szczególnie polecam wypróbować. Wiem, że dla wielu osób ważne są również informacje o tym, czy przepisy zawierają gluten lub soję, dlatego jak w każdym moim eBooku, tego typu oznaczenia również są umieszczone.
eBook Ziemniaczany to również pomocne rozdziały:
- Gdzie kupić produkty? – oto gotowa lista miejsc, w których kupisz produkty, jakie wykorzystuję w przepisach na dania wegańskie. Większość z nich z powodzeniem znajdziesz w Lidlu lub Biedronce, dlatego nie musisz się zastanawiać, czy uda Ci się kupić wszystkie produkty, aby przygotować receptury z eBooka Ziemniaczanego.
- Rozdział o typach ziemniaków – jeden z najważniejszych rozdziałów, jakie znajdziesz w eBooku, ponieważ jest to kopalnia wiedzy na temat ziemniaków i ich typów. Dzięki temu dowiesz się, jaki rodzaj ziemniaków idealnie sprawdzi się, aby przygotować zapiekankę, zupę lub sałatkę.
- Bezglutenowe zamienniki – wiele przepisów w eBooku Ziemniaczanym to bezglutenowe receptury, ale oczywiście nie wszystkie. Właśnie dlatego postanowiłam dodać rozdział, który pomoże Ci w łatwy sposób zamienić składniki tak, aby dania wegańskie z eBooka Ziemniaczanego przygotować również w wersji bezglutenowej.
Gdzie kupisz eBooka Moje ulubione ziemniaczane przepisy?
Najnowszego eBooka Moje ulubione ziemniaczane przepisy możesz kupić w 3 konfiguracjach, które są dostępne w moim sklepie. Pamiętaj, że jeśli zapisałaś się na ziemniaczaną listę, to na Twój adres e-mail został wysłany kod rabatowy! Miej na uwadze, że jest ona ważny tylko do 23.03.2021, do końca dnia – po tym czasie, zniżka przestanie działać, a obecnie kupisz dzięki niej taniej nawet zestawy z eBookiem Ziemniaczanym!
Możliwy jest:
- Zakup eBooka Ziemniaczanego
- Zakup eBooka Ziemniaczanego w zestawie z eBookiem Moje ulubione surówki i limitowanym eBookiem Moje ulubione sosy, który jest dostępny tylko w tym pakiecie. Więcej o tych dwóch nowych eBookach dowiesz się w przyszłym tygodniu – napiszę o nich na blogu!
- Zakup eBooka Ziemniaczanego w SPECJALNYM ZESTAWIE STARTOWYM – w jego skład wchodzi nie tylko eBook Ziemniaczany, Moje ulubione surówki i Moje ulubione sosy, ale również eBook Ulubiony i Szybki! UWAGA! Ten zestaw jest dostępny tylko przez 4 dni!
3 genialne przepisy na dania wegańskie z ziemniaków!
Czas na konkrety – oto 3 przepisy na dania wegańskie z najnowszego eBooka Ziemniaczanego, które skradną Twoje serce! Zapisz składniki na listę zakupów i wypróbuj genialne dania z ziemniaków, którymi bardzo chcę się z Tobą podzielić.
Przepis na wegański hutspot
Składniki
- 4 średnie ziemniaki,
- 2 marchewki,
- 1 biała cebula,
- sól do smaku,
- 2 łyżki masła wegańskiego lub oleju kokosowego,
- 2 łyżki mleka roślinnego,
„Kiełbaska” z tofu:
- 100 g tofu naturalnego,
- 1 łyżka octu jabłkowego,
- 1 łyżka oleju do smażenia,
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 1 łyżka syropu klonowego,
- ½ łyżeczki wędzonej papryki.
Przygotowanie
- Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Marchewki oskrobać i zetrzeć na tarce lub drobno posiekać. Cebulę drobno posiekać.
- Wrzucić do garnka ziemniaki, marchewkę i cebulę, zalać wodą tak, aby przykryć warzywa, i posolić całość do smaku. Gotować, aż warzywa zmiękną, a woda zostanie wchłonięta. Dodać wegańskie masło lub olej oraz mleko roślinne, a następnie całość rozgnieść do połączenia.
- Tofu pokroić na płaskie prostokąty, rozgrzać olej na patelni, wrzucić tofu i podsmażać na złoto z obu stron. Wlać ocet jabłkowy.
- Zmniejszyć ogień pod tofu, dodać sos sojowy i dokładnie obtoczyć w nim każdy kawałek, następnie dodać syrop klonowy i również dokładnie obtoczyć. Całość posypać wędzoną papryką, lekko podsmażając, by dokładnie oblepiła wszystkie kawałki.
- Na talerzu podawać warzywa, a na wierzch wyłożyć podsmażone tofu à la kiełbaski.
Przepis na kartofelki
Składniki
- 6 średnich ziemniaków,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- 1 łyżeczka słodkiej lub wędzonej papryki w proszku,
- ½ łyżeczki soli.
Przygotowanie
- Ziemniaki umyć i pokroić na ósemki. Wrzucić do miski, dodać olej oraz przyprawy. Całość wymieszać.
- Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez 40 minut.
Przepis na wegańskie pyzy
Składniki
- 1 łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny,
- 9 średnich ziemniaków (typ C),
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
- sól do smaku.
Nadzienie:
- 100 g tofu naturalnego lub wędzonego,
- 1 łyżeczka syropu klonowego,
- 1 łyżka płatków drożdżowych,
- 1 łyżka papryki w proszku wędzonej lub słodkiej,
- szczypta soli do smaku,
- 1 łyżka masła orzechowego z dowolnych orzechów.
Okrasa:
- 1 biała cebula,
- 1 łyżka oleju rzepakowego,
- ¼ łyżeczki soli,
- ½ łyżeczki syropu klonowego,
Przygotowanie
- ⅓ ziemniaków ugotować, przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Resztę zblendować i przecisnąć przez ściereczkę, by pozbyć się płynu.
- Ziemniaki połączyć z mąką ziemniaczaną, dodać sól do smaku i całość połączyć w ciasto.
- Tofu rozgnieść w dłoniach na małe kawałki i wrzucić na patelnie. Dodać ocet lub sok z cytryny, wymieszać. Dodać syrop klonowy i całość posypać płatkami drożdżowymi, papryką w proszku i solą. Wymieszać tak, aby całe tofu pokryć przyprawami. Dodać masło orzechowe i ugniatając łyżką bądź szpatułką rozprowadzić masło orzechowe równomiernie po całym tofu.
- Nabierać w dłoń małe porcje ciasta, rozpłaszczać i na środku układać po łyżeczce nadzienia z tofu. Całość zagnieść w kulkę, przykrywając nadzienie ciastem. Zagotować duży garnek wody i gotować po 2–3 sztuki pyz aż do wypłynięcia.
- Cebulę posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i całość posolić. Podsmażać na małym ogniu, mieszając co kilka chwil, aż cebula zacznie się robić przezroczysta. Dodać syrop klonowy, całość wymieszać i doprawić pieprzem. W tym momencie wrzucić ugotowane pyzy i podsmażyć je razem z cebulką na małym ogniu (uważając, by całość się nie przypaliła).
Nie możesz się doczekać i już teraz chcesz rozpocząć swoją przygodę z eBookiem Ziemniaczanym?