Hasło zostanie wysłane na twojego e-maila.

Zdrowe, wegańskie i bezglutenowe przekąski na Halloween mogą się wydawać wyzwaniem. W ramach Tygodnia Halloween, prezentuję Wam menu na imprezę gdzie wszystkie strrrrraszne dania będą właśnie wegańskie i bezglutenowe. Bo Halloween to zabawa, ale czemu nie ma być zdrowo?

Pasta z nietoperzy czyli hummus z czarnej fasoli, podany z chipsami z suszonych warzyw. Jest cudowny, delikatnie pikantny i kremowy. Idealny jako przystawka na imprezie. 

Hummus z czarnej fasoli – składniki:
  • 1 puszka czarnej fasoli
  • 2 łyżki tahini
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwej
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne.

Wszystkie składniki wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować na gładką pastę.

Podawać z chipsami warzywnymi i nietoperzem wykrojonym z plasterka tempehu.

Film z wykonaniem pasty (jeśli nie widzisz okna poniżej kliknij tutaj):

 

hummus z czarnej fasoli hummus z czarnej fasoli hummus z czarnej fasoli