Hasło zostanie wysłane na twojego e-maila.
jajka-faszerowane (1 of 1)

 Wesoła propozycja udekorowania jajek faszerowanych – kurczaczki :) Farsz właściwie może być dowolny, ważne jest, żeby odłożyć trochę masy z żółtek i majonezu do zrobienia główek.

Składniki:
  • 8 jajek (najlepiej ekologicznych),
  • 3-4 łyżki majonezu,
  • pęczek szczypiorku,
  • sól, pieprz do smaku.
  • ziarna pieprzu i jeden talarek marchewki do ozdoby.
 Jajka ugotować na twardo, obrać. Przekroić mniej więcej w 1/3 wysokości, wydrążyć żółtka. Do żółtek dodać majonez, sól, pieprz i wymieszać (można użyć blendera, żeby masa była gładka). Część masy odłożyć, do reszty dodać wybrane dodatki – u mnie po prostu szczypiorek. Do wydrążonych białek nakładać masę z nadzieniem, na samą górę łyżkę masy bez dodatków, przykryć pozostałą częścią białka. Talarek marchewki pokroić w ósemkę, wpić w masę marchewkowy dziubek, z ziarenek pieprzu zrobić oczy. Smacznego!