Hasło zostanie wysłane na twojego e-maila.

Jedzenie na podróż to temat, który potrafi spędzić sen z powiek – szczególnie kiedy czeka nas długa trasa, a na pokładzie mamy małych podróżników. Wiem, jak to jest. Wiem też, że w ferworze przygotowań ostatnie, o czym chcemy myśleć to o tym, co jeść w podróży. Tym bardziej nie mamy więc ani czasu, ani ochoty, aby przygotowywać czasochłonne przekąski. Jakie jedzenie na wyjazd będzie smaczne, wygodne do zjedzenia i błyskawiczne w przygotowaniu? O tym przeczytasz w najnowszym wpisie. Koniecznie zostań do końca, aby odkryć kod rabatowy na wszystkie moje eBooki i poznać przepis na przepyszną wegańska quesadillę!

Co na podróż do jedzenia?

Łatwo jest wybrać przekąski na podróż samochodem, ponieważ zwykle mamy możliwość zabrać wszystko to, na co tylko mamy ochotę – wtedy nie ogranicza nas miejsce i wielkość bagażu. A co, kiedy wybieramy inny środek transportu? Jakie jedzenie na podróż pociągiem będzie odpowiednie? Warto w takiej sytuacji zwrócić uwagę na to, aby nasz prowiant był przede wszystkim treściwy i smaczny oraz najlepiej zapakowany w woreczki, które nie zabierają zbyt dużo miejsca w torebce czy plecaku. Lepiej odpuścić sobie w podróży makarony ociekające sosem oraz dania, które trzeba jeść za pomocą sztućców, a zamienić je na rzecz przepysznych kanapek i przekąsek, które z łatwością zjemy bez żadnych utrudnień.

Wegańskie burrito meksykańskie jako jedzenie na podróż.

Inspiracje z eBooka Szybkiego – wykorzystaj przepisy podczas wyjazdu!

Ze wszystkich moich eBooków to właśnie Moje ulubione szybkie przepisy są kopalnią inspiracji na to, jakie jedzenie zabrać ze sobą na podróż. Przede wszystkim receptury z tego eBooka przygotujesz w kilka chwil, a do tego z łatwo dostępnych składników. Możesz komponować je, kiedy jedną ręką pakujesz walizkę na wyjazd, ponieważ są banalnie proste w wykonaniu i naprawdę każdy sobie z nimi poradzi. 

Jeśli planujesz wakacyjny wyjazd i nie wiesz jakie jedzenie na podróż ze sobą zabrać, sięgnij po eBooka Szybkiego. To idealny moment, ponieważ teraz trwa promocja na wszystkie eBooki w moim sklepie! Wpisując kod ANULA zgarniesz aż 25% zniżki.

Szybkie wegańskie przepisy z eBooka Moje ulubione szybkie przepisy.

Kanapki w podróż nie muszą być nudne!

Kanapki to prawdziwa klasyka każdego wyjazdu, jednak wiem, że wielu z nas kojarzą się jako nudne i suche śniadanie. Dzisiaj podpowiem Ci jak w kilka chwil zamienić zwykłe kanapki w wykwintne dania na podróż! 

Kanapka z pastą i warzywami – idealne jedzenie na wyjazd

W eBooku Szybkim znajdziesz wiele przepisów na genialne pasty kanapkowe, które świetnie urozmaicą smak jedzenia na podróż. Wystarczy, że przygotujesz jedną lub dwie takie pasty i posmarujesz nimi bułki czy świeży chleb. Oczywiście podawaj je w towarzystwie świeżych warzyw, które jeszcze bardziej urozmaicą wszystkie smaki! Ja szczególnie polecam domowy twarożek, hummus lub pastę z fasoli, które oczywiście znajdziecie w eBooku Szybkim.

Wegański twarożek na kanapki.

Jedzenie na podróż, czyli kanapki na wypasie

Pasta kanapkowa i warzywa to zbyt pospolita propozycja? Oto propozycja na wypasie, która z pewnością Cię usatysfakcjonuje! Dobrym sposobem na to, żeby kanapka była pyszna i soczysta jest przygotowanie do niej sosu. Wykorzystaj go zamiast wegańskiego masła, aby posmarować pieczywo. Zrób to jednak niezbyt grubą warstwą, żeby sos nie wypłynął podczas jedzenia. Idealnie sprawdzi się tutaj sos 1000 wysp, klasycznie sos czosnkowy lub sos jogurtowy – wszystkie przepisy oczywiście również znajdziesz w eBooku Szybkim.

Kiedy mamy już kanapkę posmarowaną sosem trzeba zająć się tzw. wkładem. Jeśli ma to być jedzenie na podróż na wypasie to proponuję przygotować tofucznicę, „mielone” z komosy lub tofu BBQ. Z taką podstawą każda kanapka będzie smakowała po prostu obłędnie. Wybierz to, na co najbardziej masz ochotę, dodaj sos, ulubione warzywa i prawdziwa uczta na podróż gotowa! Sama widzisz, że jedzenie na podróż może być szybkie w przygotowaniu, a do tego naprawdę smaczne. A to jeszcze nie koniec inspiracji!

Kanapka z pieczarkami jako jedzenie na podróż.

A może coś nietypowego? Dania na podróż, które zaskoczą!

Jeśli klasyczne kanapki Cię nie przekonują, sięgnij po coś innego – tortillę. Nadziej ją tym, co tylko lubisz i zawiń ciasno w burrito lub wrapa. W eBooku Moje ulubione szybkie przepisy znajdziesz mnóstwo inspiracji na takie kompozycje, a ja szczególnie polecam Ci burrito śniadaniowe oraz wraz z mielonym tofu. Jeśli zdecydujesz się przygotować kanapki z tofucznicą, to możesz skomponować też na szybko pysznego wrapa i dodać ulubione sosy czy warzywa. W eBooku Szybkim znajdziesz też przepisy na smaczne oraz nietypowe dodatki – marynowaną czerwoną kapustę, karmelizowaną cebulkę czy przepyszne złote pieczarki.

Wrap z wegańskim mięsem jako jedzenie na wyjazd.

Małe przekąski w podróży i słodkie co nieco

Jedzenie na podróż to nie tylko kanapki czy tortille – to też genialne przekąski, które umilą nam drogę. Jeśli lubisz takie w wersji na słono, polecam Ci szybkie chipsy z tortilli, parówki w cieście francuskim lub szybkie płaski z cukinii. To coś, co chwycisz w dłoń i zjesz w kilka chwil, dlatego takie drobne przegryzki również warto mieć pod ręką. Preferujesz przekąski na słodko? Jedzenie na podróż nie może się obyć bez szybkiego placka drożdżowego lub pancakes z blaszki, które właściwie same się robią.

Szybkie wegańskie pancakes z blaszki.

Przepis z eBooka Szybkiego – wegańska quesadilla

Co powiesz na to, aby zabrać ze sobą w podróż przepyszną, wegańska quesadillę? Jest chrupiąca, aromatyczna i idealna jako jedzenie na wyjazd! Jak ją przygotować?

Składniki na wegańska quesadillę:

  • 2 placki tortilli (ja używam orkiszowych),
  • 4 plastry wegańskiego „sera” Violife,
  • 1/4 czerwonej cebuli,
  • ziarna z 1/2 ugotowanej kukurydzy lub 2-3 łyżki kukurydzy z puszki.

Wegańska quesadilla

Przygotowanie wegańskiej quesadilli:

  • Placki tortilli podpiec na suchej patelni z jednej strony.
  • Następnie na podpieczonej stronie jednej tortilli ułożyć „ser”, posypać go drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz ziarnami kukurydzy, przykryć drugim plackiem tortilli (podpieczoną stroną do dodatków).
  • Tak przygotowane tortille położyć na rozgrzanej patelni i podpiekać z obu stron lekko dociskając łyżką bądź szpatułką do zarumienienia. Następnie wyłączyć kuchenkę i zostawić wegańską quesadille na patelni pod przykryciem, aby mieć pewność, że „ser” się rozpuścił.
  • Gotową wegańską quesadillę pokroić na 6 kawałków.

Wielka promocja na wszystkie eBooki!

Pamiętaj, że do 27 maja czeka na Ciebie promocja! Z kodem ANULA kupisz eBooki lub zestawy aż 25% taniej – w tym eBooka Szybkiego, z którym przygotujesz wiele błyskawicznych dań nie tylko na podróż!

Rabat na eBooki Anny Sudoł

Kliknij i skorzystaj z promocji!