Hasło zostanie wysłane na twojego e-maila.

Ostatnio znalazłam niesamowite (cenowo i jakościowo) masło orzechowe jak tylko wróciłam z nim do domu postanowiłam je wykorzystać i zrobić smoothie. I tak oto powstał ten świetny na śniadanie, orzeźwiający i sycący koktajl. 

 

Skład (1 duży słoik):

  • 1/2 szklanki dowolnego mleka (świetne będzie migdałowe),
  • 1 mrożony banan*,
  • 1 kopiasta łyżka masła orzechowego,
  • opcjonalnie: 1 łyżka kakao lub czekolady w proszku,
  • opcjonalnie: 1 łyżeczka syropu klonowego,

 

*Dzięki wcześniejszemu zamrożeniu banan nadaje koktajlowi wspaniałą konsystencję. Zawsze mam w zamrażarce przynajmniej kilka sztuk, to świetny sposób także na niewyrzucanie bardzo dojrzałych bananów jeśli wiemy, że nie damy rady ich w najbliższym czasie zjeść. Wystarczy podzielić banany na mniejsze części, włożyć do woreczka i przechowywać w zamrażarce, żeby były zawsze gotowe jak najdzie nas ochota na koktajl :)

Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misie blendera i zmiksować na gładką masę, można to także zrobić przy użyciu miksera ręcznego. Smacznego! :)

SONY DSC SONY DSC SONY DSC