Hasło zostanie wysłane na twojego e-maila.

Mój ulubiony krem czekoladowy – idealny na śniadanie do placków, kanapek czy owsianki. Świetnie sprawdza się też jako przekąska czy krem do tortów (przykład w tym przepisie). Zróbcie go raz i zakochacie się na zawsze, a wasze dzieci już więcej nie będą chciały Nutelli. A do tego gotowy w 5 minut!

Wegański krem czekoladowy (1 słoiczek):
  • 20 daktyli,
  • 3 łyżki kakao,
  • 2 łyżki oleju kokosowego,
  • 1 łyżeczka soli.
  1. 15 daktyli wrzucić do wysokiego pojemnika i zalać wrzątkiem, tak by lekko je przykrył.
  2. Do daktyli dodać kakao i sól, całość zblendować. W trakcie blendowania obserwować konsystencje i dodawać kolejne daktyle, krem musi być gęsty możliwe, że wystarczy dodać 2-3 sztuki.
  3. Na koniec dodać olej kokosowy i zblendować ponownie do połączenia.

wegański krem czekoladowy bez cukru wegański krem czekoladowy bez cukru wegański krem czekoladowy bez cukru wegański krem czekoladowy bez cukru