Hasło zostanie wysłane na twojego e-maila.

Najlepsze pancakes – Placki bezglutenowe i wegańskie. Pyszne na śniadanie, do szkoły czy zabrania ze sobą na piknik. Są jeszcze lepsze niż moja poprzednia propozycja Perfekcyjnych placków bezglutenowych. 

Najlepsze pancakes – składniki (12 sztuk):
  • 1 szklanka mąki kasztanowe,
  • 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia,
  • 3/4 szklanki mleka roślinnego,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego.

 

  1. Mąkę kasztanową przesiać razem z proszkiem do pieczenia i solą.
  2. Do mąki dodać mleko i ekstrakt waniliowy. Całość wymieszać za pomocą trzepaczki.
  3. Patelnie 0 nieprzywieralnym dnie rozgrzać i smażyć niewielkie placuszki.

Krem:

  1. 2 łyżeczki kremu z tego przepisu rozcieńczyć 2 łyżkami mleka roślinnego.

Bezglutenowe i wegańskie placki z mąki kasztanowej Bezglutenowe i wegańskie placki z mąki kasztanowej Bezglutenowe i wegańskie placki z mąki kasztanowej Bezglutenowe i wegańskie placki z mąki kasztanowej