Hasło zostanie wysłane na twojego e-maila.
Wegetariańskie dumplings ze szpinakiem i tofu  ( Din Tai Fung – Singapur)
Dzisiaj mały przegląd zdjęć zrobionych w trakcie podróży :)
Polecam wszystkim podróżowanie do miejsc gdzie kultura jedzenia i gotowania jest zupełnie inna, gdzie wiele, bardzo wiele może nas zaskoczyć.
Przedstawiam mój lekki, kulinarny chaos:)
A.
Orzechowe Dumplings ( Din Tai Fung – Singapur)
Wegetariańskie noodle- Bali (3 monkeys Sanur, polecam! :))
Śniadanie na Bali – banana pancakes :) koniecznie z przepysznym dżemem z ananasa i papai
Bali – tarta cytrynowa
Kuala Lumpur – frytki z oliwa truflowa (fajny pomysł!)
Bali – hummus
Bali – samosy wegetariańskie z pysznym chutneyem z mango
Nasi Lemak w wersji wege (Bali), próbowałam go też w Malezji.
Śniadanie w Singapurze – kanapki z ryżu i zielona herbata mrożona
Świeże kokosy są na każdym kroku :)
Kokosowy krem z lodami (Bali) lekko przypominający panna cottę.
Jedzenie na liściach bananowca – little India w Singapurze
Paneer Makhani (Singapur Little India)
Piekielnie ostre frytki z sosem z mango – Singapur
Red Velvet Kuala Lumpur
Tofu stir fry (Bali)
No i oczywiście małe stoisko ze świeżymi owocami, można je spotkać na każdym kroku (Bali)