Hasło zostanie wysłane na twojego e-maila.

Potraktujcie ten wpis bardziej jako inspirację niż przepis. Jest to sposób na przygotowanie tofu, które później możemy wykorzystać naprawdę do każdego dania. Wystarczy przygotować ulubione warzywa albo makaron z sosem, a tofu po prostu dorzucić na koniec.

Tofu smażone na złoto – składniki:
  • dobrej jakości tofu,
  • olej kokosowy.

 

  1. Tofu wyjąć z opakowania i opłukać pod bieżącą wodą.
  2. Następnie owinąć w ręcznik papierowy i odstawić. Im dłużej będziemy tofu w ten sposób osuszać tym będzie później bardziej zwarte.
  3. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Osuszony serek pokroić w kostkę i wrzucić na patelnie.
  4. Smażyć z każdej strony na złoto.

Dodatkowo tofu przed smażeniem możemy zamarynować, wchłonie ono smak wszystkiego co do niego dodamy. Ja najczęściej wybieram sok z cytryny i sos sojowy. Można też użyć pasty curry, czosnku czy imbiru. Wszystkie kombinacje dozwolone!

Tak naprawdę jest to najlepszy i najprostszy sposób przygotowania tofu ;)

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC