Hasło zostanie wysłane na twojego e-maila.

Spód od tarty, który jest wegański i bezglutenowy a do tego pyszny i kruchy? Przepis idealny, bardzo prosty i smaczy przed Wami.

 

Skład:

  • 3/4 szklanki mąki kokosowej
  • 100g wegańskiej margaryn
  • 150ml wody
  • szczypta soli
  • garstka płatków kokosowych
  1. Mąkę, margarynę, sól i 50 ml wody umieścić w blenderze i miksować, aż połączy się w formę grudek.
  2. Dodać kolejne 50 ml wody i misksować dalej. Następnie zatrzymać blender, zeskrobać ciasto ze ścianek i blendować dodając kolejne 50ml wody.
  3. Na koniec blendowania dodać garść płatków kokosowych i ponownie zblenować do połaczenia.
  4. Ciasto przełożyć do foremki, ugnieść dobrze palcami. Wyrównać krawędź przy pomocy noża.
  5. Foremkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st C, piec około 45-55 minut, do zarumienienia.
  6. Po wyjęciu z piekarnika spód przestudzić i wyłożyć na niego ulubiony farsz.

wegański i bezglutenowy spód od tarty